Verslagen externe competitie
DZD B

DZD B - Vlissingen A (3 - 1)

DZD B BOEKT DEGELIJKE ZEGE

Van de wedstrijden van DZD 1 en DZD 2 wist het B-team dat een ratingoverschot niet automatisch betekent dat je wint. Welnu, op elk bord hadden de B-spelers wat meer ELO-punten dan hun tegenstrevers van Vlissingen A. Opletten geblazen dus.

Op twee borden leek tijdens de wedstrijd dat verschil in ELO echter al snel groter. Jan van Son wist stukverlies vanwege een lastige penning niet te vermijden, waardoor Wilco Krijnsen na anderhalf uur de figuurlijke zegebloemen in ontvangst kon nemen. Net daarvoor had Ton van Vliet al gewonnen tegen ons oud-lid Gerard de Pree. Ton kreeg een loper op d6 en dat in combinatie met een toren op de open d-lijn was dodelijk.

Marko Burger en Eric Dek waren toen nog bezig. Marko had zich na een enigszins moeizame openingsfase in een remiseachtige stelling gemanoeuvreerd. Eric Dek speelde op aanval, zoals altijd. Uw verslaggever meende te zien dat na e4-e5 (dreigt iets te winnen op h7) en het gedwongen g7-g6 Eric met Pe4 binnen kon komen op f6. Eric speelde evenwel f2-f4 wat ook niet slecht was. Toch bood Eric remise aan, direct nadat Marko dat deed. Beiden dachten dat de Vlissingers zouden weigeren, maar ze gingen er op in en zo was de 3-1 zege een feit.

DZD B

1615 Vlissingen A 1572