Rapidschaken Kruiningen

 

 

 

Al jaren organiseert De Zwarte Dame in juni 5 maandagen achter elkaar een rapidtoernooi. Deelname is mogelijk voor leden van De Zwarte Dame en voor huisschakers. Maar ook leden van andere verenigingen zijn van harte welkom. Op veel clubs zit het schaken er in juni immers op. Voor wie dan toch wil schaken kan dat dus in Kruiningen. 

Hoe werkt het? Op 5 maandagen achter elkaar worden er 3 rondes per avond gespeeld: om 20 uur, 21 uur en 22 uur. Bij winst krijg je 5 punten, bij een nederlaag 1 en bij een remise 3. Heb je een bye (maximaal één voor het hele toernooi) krijg je 4 punten en ben je er een ronde niet 2 punten (als je dus een hele avond niet kunt speel je 6 punten bij elkaar). Als je op een avond maar twee partijtjes wil spelen kan dat dus ook. 

Indelen gebeurt handmatig, maar met als basisidee dat spelers met ongeveer evenveel punten tegen elkaar spelen, dat er een evenwichtige kleurverdeling is en dat je vanaf de 10e ronde voor de 2e keer tegen dezelfde speler ingedeeld kan worden, maar nooit 3 keer tegen dezelfde speler. 

Wanneer wordt het gespeeld: op de maandagen 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni. We spelen in ons clublokaal,  “Ons Dorpshuis” te Kruiningen. Deelname is gratis. Prijzen zijn er niet. Vooraf inschrijven hoeft niet. Tempo is 30 minuten per speler per partij.

Wilt u vooraf meer weten, neem dan contact op met Peter van der Borgt (06 - 53 94 50 59 / petervanderborgt@xs4all.nl)

 

PDF-File: