Slaatjesschaak
d.d. 7 januari 2013

 

SLAATJESSCHAAK PROOI VOOR WILLY MEULBLOK

 

Het slaatjesschaak (waar dus geen slaatjes meer maar hapjes geserveerd worden) bevat twee toernooitjes: snelschaken: 5 minuten per speler en rapidschaken: 20 minuten.

Bij het snelschaken heerste Willy Meulblok. Even dreigde hij zelfs al zijn 11 potjes te winnen, maar in de laatste rond wist Ton van Vliet Willy op remise te houden. Omdat Peter van der Borgt de laatste ronde van Wouter Bliek verloor en Edwin Pompert van Jan Capello wist Ton twee plaatsjes te winnen en 3e te worden, ruim achter Wouter, die naast zijn nederlaag in de voorlaatste ronde tegen Willy alleen een remise aan Edwin moest toestaan. Edwin leed in de laatste rondes te veel nederlagen, waardoor Edwin als vierde eindigde, maar wel als beste Kruininger, want Ronald Hoek van Dijke en Peter hadden een halfje minder. Omdat Ronald in het begin Peter hard van het bord had gezet, werd Ronald knap 5e. Nog knapper was de prestatie van Gayan den Hollander. Gayan was als 11e (van de 12) geplaatst op rating en behaalde 5½ punt (50%).

De 5 spelers daaronder zorgden wel voor een incidentele verrassing, maar verloren te vaak (al dan niet op tijd). Toch was er nog wel een succesje, want Piet van Boven had aangekondigd nu wel eens niet met 0 punten te eindigen en dat lukte, want Piet haalde anderhalve punt.

Dit was de eindstand:

1

Willy Meulblok

10,5

2

Wouter Bliek

9,5

3

Ton van Vliet

7

4

Edwin Pompert

6,5

5

Ronald Hoek van Dijke

6

6

Peter van der Borgt

6

7

Gayan den Hollander

5,5

8

Jan Capello

4

9

Leon Zweedijk

4

10

Albert Muskee

3

11

Marius Leendertse

2,5

12

Piet van Boven

1,5

 

Bij het rapidschaak was het in de A-groep erg spannend: Jaap Janse en Wilco Krijnsen wonnen beiden twee keer en Herman Schoonakker en Eldert Besseling één keer. Op onderling resultaat won Jaap. In  de B-groep won Lou Poleij. Lou is heel lang ernstig ziek geweest en wilde het weer wel eens proberen en won meteen drie potjes. Kees Weststrate werd 2e in die poule en de neefjes Dies en Dingnis Lokerse 3 en 4. Vervolgens speelden de spelers van de A- en B-groep nog tegen elkaar en dat was voor die A-spelers echt zo simpel nog niet. Jaap won van Lou en Eldert van Dingnis, maar Herman “patte” Dies en Kees wist zelfs van Wilco te winnen.

 Een geslaagde avond met als grootste winst voor iedereen dat Lou (die het langst lid is van onze vereniging) er weer was.