Open Snelschaak Toernooi Middelburg

Op Vrijdag 3 maart werd in Middelburg  het open snelschaak kampioenschap gespeeld, iedereen van verschillende clubteams konden zich inschrijven voor dit toernooi en dat was ook gebeurd. Met ongeveer 25 man was de opkomst best wel goed, en tevens was het deelnemersveld kwa rating ook best wel redelijk zwaar.

Van DZD deden Willy Meulblok en Gayan den Hollander ook mee aan het snelschaaktoernooi. Het toernooi telde in totaal 11 rondes waarin men speelde met een tempo van 7 minuten per persoon per partij.  Willy speelde zoals altijd wel weer een sterk toernooi, waarin hij na 5 rondes zelfs alleen koploper was met overwinningen op Jeroen Hekhuis, Cees de Wolf en Henrik Weesterweele. Daarna speelde hij de rest ook goed uit en kwam op een score uit van 8.0 punten uit 11 partijen en verdiende daarmee de gedeelde 3e plaats met Henrik Weesterweele die ook 8.0 punten behaalde.

Gayan speelde ook een redelijk toernooi. Zoals al eerder vermeld, was de tegenstand best wel zwaar maar ook wel leerzaam. Gayan kwam wat stroef op gang met slechts 0,5 punten uit de eerste  4 rondes. Maar daarna kwam hij goed in zijn spel en scoorde hij toch nog een nette score van 5 punten uit de laatste 7 rondes en kon hij tevreden terug kijken op een goed toernooi met een score van 5,5 punten en gezien het niveau was dat heel erg netjes.

Dan nog even over de top van het toernooi, er waren veel schakers uit Souburg aanwezig en die Souburgers zijn over het algemeen best wel sterk qua rating. Het was erg lang spannend boven in het klassement, waarin Jeroen Hekhuis en Robin Bosters uiteindelijk in punten gelijk kwamen, maar doordat Jeroen meer weerstand punten behaalde, werd hij kampioen met 10 uit 11 rondes!